De 5 beste idrettsreklamene gjennom tidene

De 5 beste idrettsreklamene gjennom tidene

Det lages mange gode, morsomme og spennende reklamekampanjer, som i noen tilfeller faktisk er en opplevelse i seg selv. Det er selvfølgelig den gylne gral for et hvert reklamebyrå, at reklamen kan bli så populær at den sprer seg på egen hånd. Noen ganger skyldes det kanskje at tilbudet er skikkelig godt, som med for eksempel en Bonuskode Bet, men i andre tilfeller er det selve utformingen av reklamen som gjør den populær.

Merk: Mange av de mest påkostede reklamekampanjene har fått mest oppmerksomhet i USA, så vi krydrer utvalget med noen norske reklamer også.

Foot Battle – Pepsi

Foot Battle er en ikonisk reklamefilm for Pepsi, med en rekke kjente fotballspillere. David Beckham fronter denne gjengen, sammen med blant annet Francesco Totti, Raul og Roberto Carlos. Temaet er middelalderen, der en invaderende styrke må kjempe mot de kjente fotballspillerne – som selvfølgelig bruker fotballene sine som våpen. Det alle kjemper om er bokser med Pepsi… Foot Battle ble laget i 2004, men holder seg godt den dag i dag.

Ronaldinho – XXL

Det er ikke vanlig at store internasjonale stjerner deltar i norske eller skandinaviske reklamekampanjer, men filmen fra XXL er et unntak. Den ble produsert i 2016, og er filmet i storbyen Rio. Historien er kort oppsummert om en liten gutt som skal levere tilbake en lommebok, og det viser seg til slutt at det er selveste Ronaldinho som mistet den.

Hey Kid, Catch! – Coca-Cola

Reklamefilmen Hey Kid, Catch! er ikke nødvendigvis kjent for nordmenn, men denne ikoniske kampanjen har til og med inspirert parodier i Simpsons og Futurama. Historien er enkel, med en gutt som gir den amerikanske fotballspilleren Joe Greene en flaske Coca-Cola. Så roper Greene til gutten, og kaster over kamptrøyen. Denne filmen ble laget allerede i 1979, og ble sendt i forbindelse med Super Bowl XIV.

Frukt & grønt / Håndballgutta – Rema 1000

Humor er et virkemiddel i mange norske reklamekampanjer, det gjelder også denne produksjonen fra 2019. Idrettsutøvere er vante ved å måtte delta i mange forskjellige rare sammenhenger som en del av sponsoravtaler, og i denne filmen pushes spillerne til grensen når det gjelder å kle seg ut i latterlige frukt og grønt-kostymer. Det hele avsluttes med at spøken blir avslørt – og det avsluttende poenget er i tråd med lavpriskjedens daværende slagord om at det enkle ofte er det beste.

Airport 98 – Nike

Hva skjer når du kombinerer en rekke kjente fotballspillere, spennende omgivelser i og rundt flyplasser, i tillegg til en regissør som er mest kjent for actionfilmer? Resultatet blir Nikes reklamekampanje fra 1998, som ble lansert i forbindelse med verdensmesterskapet i fotball samme år. John Woo, som blant annet har regissert Face/Off og flere andre kjente actionfilmer, hadde aldri laget en reklamefilm når han takket ja til å lage denne for Nike. 

Historien dreier seg om et fotballag som kjeder seg på flyplassen, før de slår seg løs og spiller fotball absolutt overalt – på bagasjebåndet, ved gaten og ute ved flyene. Mange kjente fotballspillere dukker opp underveis, inkludert Ronaldo, Roberto Carlos, Eric Cantona og Romario. Dessuten ble opptakene gjennomført på en rekke forskjellige flyplasser, inkludert i Brasil og på den uåpnede Malpensa-flyplassen i Italia.

Disse fem reklamefilmene er unike på hver sin egen måte, men de har det til felles at de har skapt engasjement og verdi langt utover det som er mulig å få til med bare kjøpt reklameplass.