De beste nettstedene når du skal markedsføre selskapet ditt online

De beste nettstedene når du skal markedsføre selskapet ditt online

I 2021 må alle selskaper være på nett. Det er ikke bare tomme ord, potensielle kunder vil innen praktisk talt alle bransjer begynne kjøpsprosessen med et nettsøk. Mange av oss bruker naturligvis fritiden vår på nett, enten det er for å se filmer, zoome samtaler med familiene våre eller til og med ha det gøy med come on bonus, det er egentlig ikke rart at du som bedriftseier bør ta deg tid til å undersøke hvordan du kan markedsføre din selskap på nett. Vi er virkelig alle online – så hvorfor skulle bedriften din gå glipp av det? Allerede i det uskyldige ordet «nettsøk» finner vi også noe av nøkkelen til hvilke nettsteder som er best når du skal markedsføre selskapet ditt online, men det er viktig å begynne med målgrupper.

Målgrupper er alfa og omega

Ingen selskaper er helt like, og det betyr også at ingen selskapers kunder oppfører seg helt likt. Mellom bransjer er det til dels svært store forskjeller, som påvirker hvor og hvordan et selskap bør prøve å møte potensielle kunder. Det er viktig å ikke trå feil her, og alternativer som skal passe alle selskaper finnes ikke. Det er også derfor de gammeldagse katalogtjenestene som fortsatt finnes i dag forbindes mer med svindel enn praktisk nytte.

Målgrupper handler i stort om hvor de potensielle kundene dine er, og hvordan du kan møte de der. Enten om det er i forbindelse med at noen søker aktivt etter noe, for eksempel en rørlegger, eller hvis du vil møte målgrupper som burde være interessert i produktet ditt, for eksempel barnefamilier hvis du selger barnevogner.

Bransjenettsteder – relevant eller ikke?

Katalogtjenester, som samler en mengde selskapers kontaktopplysninger i forskjellige kategorier, har mer eller mindre spilt ut sin rolle. De store «telefonkatalogene», som 1881 og Gule Sider, er kanskje det eneste unntaket.

Innenfor enkelte bransjer finnes det spesifikke nettsteder som er svært viktige. For strømselskaper er det myndighetens sammenligningstjeneste for strøm, og i tillegg andre lignende sammenligningstjenester.

Mittanbud er et annet godt eksempel på et bransjenettsted som fungerer, da det genererer en god del leads og kunder til selskaper innenfor typiske håndverkerbransjer.

Facebook – fantastisk eller forferdelig

Markedsføring på Facebook kan være ekstremt effektiv, men også svært lite nyttig. Alt er igjen avhengig av målgruppen din. Det er ikke en godt bevart hemmelighet at brukerne på Facebook blir stadig eldre, på godt og vondt.

Hvis du ønsker å markedsføre selskapet ditt direkte mot spesifikke områder, demografiske grupper eller personer med spesifikke interesser, da kan Facebook være gull verdt – forutsatt at du retter deg til en aldersgruppe som fortsatt bruker Facebook.

Google – ingen vei utenom

Som nevnt innledningsvis vil ordet «nettsøk» for mange bedrifter være helt sentralt. Uansett om du skal ringe en rørlegger, kjøpe en feriereise eller handle mat – kjøpsprosessen begynner med et nettsøk. Og nettsøk er egentlig synonymt med Google, som har en markedsandel på svært nær 100 %, Bing, Yahoo og andre er ingen reelle konkurrenter.

Såkalt søkemotoroptimalisering vil hjelpe bedriften din å komme høyere opp i de organiske søkeresultatene, men undersøkelser viser også at det faktisk er en stor andel brukere som benytter seg av annonsene i søkeresultater. Inntektene til Google tilsier at det medfører riktighet, og de aller fleste selskaper vil ha mye å hente gjennom å markedsføre produkter og tjenester med hjelp av Googles tjenester.

Mange selskaper vil også prioritere Google-annonsering, for å eventuelt bygge videre med markedsføring i andre kanaler senere.